INNOVATIEKIJKER: Dieta Mietus | Cyclu

INNOVATIEKIJKER: Dieta Mietus | Cyclu

Dieta-Mietus-Cyclu

Naam: Dieta Mietus
Functie: Directeur/eigenaar/consultant learning & development      
Bedrijf: Cyclu
Sector: Zakelijke dienstverlening
Omvang bedrijf: 1- 4 mensen
Soort business: Online leren voor meer regie op de werkvloer

Wat is de bedrijfsactiviteit?

Online tool  Cyclu: Van willen, naar kunnen, naar doen; in 6 tot 9 weken

Inspelend op de behoefte van de voortdurend veranderende markt is het nodig dat mensen zich ontwikkelen: snel, efficiënt, aantoonbaar en op de werkvloer. En dat ze het leuk vinden om dat te doen. Niet omdat het moet, maar omdat zij ervoor kiezen zichzelf te ontwikkelen gericht op aantoonbaar resultaat. Individueel en als team; het kan allebei.

Cyclu maakt bovenstaande mogelijk om in 6 tot 9 weken een of meerdere competenties aan te leren. Aantoonbaar. Het leer- en ontwikkelproces verloopt zelfstandig, sluit aan bij de eigen werkzaamheden en workload en bij het eigen dagritme.

Cyclu bestaat uit twee delen en ondersteunt:

  • De medewerkers bij het leren van vaardigheden en competenties op de werkvloer
  • De leidinggevende bij de planning en voortgangsbewaking van de modules

Waarmee onderscheidt je onderneming zich in de markt?

Cyclu is een innovatief concept voor online verbeteren van vaardigheden. Het innovatieve is onder andere, dat de gevraagde zelfreflectie van de gebruiker, wat tot bewustwording, zelfkennis en tot een persoonlijke maatwerk opdracht leidt. Hierin houdt de medewerker rekening met zijn eigen expertise, werkervaring EN de werkomgeving. De online tool Cyclu neemt de gebruiker op een gestructureerde wijze mee in dit zelfreflectieproces. Het leren van een competentie is niet hoe je behoort te leren (traditioneel leren) maar leren afgestemd op je werkervaring, je werkomgeving en je eigen behoefte.

Wat is de vernieuwing/innovatie in de onderneming?

Onze visie is dat de mensen het belangrijkste kapitaal in een organisatie is.  Mede door continue technologische veranderingen in de omgeving zijn de medewerkers meer centraal komen te staan. Dit betekent dat de social skills van de medewerkers  van doorslaggevende invloed zijn op de resultaten van de organisatie. Voor de organisatie wordt dit de nieuwe mindset: mensen werken, elke dag, vanuit hun zelf reflecterende leerattitude.  Hoe stimuleer je dit als organisatie? De mensen gaan dit leren door de inzet van de online tool Cyclu. Hiermee vertaalt Cyclu de visie op de ontwikkeling van mensen naar een concreet instrument op de werkvloer.

Wat was een echt leerpunt in het proces?

De gebruikers van Cyclu  moeten de behoefte voelen om te werken aan hun vaardigheden want anders heeft het geen zin. En mensen willen nog steeds graag  gewaardeerd worden voor hun prestatie. Daarom is overleg met de leidinggevende nog steeds nuttig en dat je hiermee laat zien dat je daadwerkelijk aan je competentie gewerkt hebt.  Zodat ook je persoonlijk ontwikkelplan gevuld is. Zet Cyclu in daar waar het echt nuttig is!

Hoe kijk je tegen de economische ontwikkeling aan?

Economische ontwikkelingen  digitalisering, vergrijzing, duurzame  inzetbaarheid beïnvloeden meer en meer HR. HR zal meer van zich moeten laten horen in deze continue veranderende omgeving. De mensen worden steeds meer van doorslaggevende betekenis voor de groei van de organisatie. Hoe gaat HR en ook de leidinggevende de mensen meer centraal stellen? HR kan niet meer zonder visie en zonder de inzet van online instrumenten om te voldoen aan wendbaarheid en een leven lang leren. Pas dan zullen ook de organisatiedoelen bereikt worden en floreert de organisatie.

Hoe ga je hiermee om?

Mensen zelf laten reflecteren en leren! Ik wil mooie tools ontwikkelen  voor de mensen die hun ondersteunen in een leven lang leren. Tools die snel en effectief geïmplementeerd worden in de organisatie, helpt om met de continue veranderingen om te gaan. Naast online, blijven ook de gesprekken face to face belangrijk.  De tijd is er rijp voor. De organisaties hebben de stap te zetten naar de visie mijn mensen zijn het belangrijkste kapitaal. Cyclu helpt hun daarbij.

Waar droom je van?

Ik droom van  autonome, betrokken en competente mensen in een organisatie die met plezier vanuit een zelflerende houding hun werk doen. Cyclu helpt daarbij en mijn wens is dat zoveel mogelijk organisaties  praktische ervaring opdoen met online tooling en aan de slag gaan met visie op hun mensen. Niet alleen in Nederland is Cyclu inzetbaar ook voor de medewerkers in het buitenland. Cyclu uitbreiden met AI is een volgende stap.

Waar ben je trots op en hoe heb je dit bereikt?

Ik ben trots op de gebruikers van Cyclu. Hoe zij snel tot de kern komen om hun vaardigheden te verbeteren. Ik ben trots dat ik een tool ontwikkeld heb dat nu echt rekening houdt met de mensen in organisaties en de expertise van mensen in de schijnwerpers plaats. Ik heb dit bereikt vanuit mijn visie op mensen, vanuit mijn coachervaring en te geloven dat organisaties instrumenten als Cyclu nodig hebben om vooruit te komen. Praktisch en snel.

Wie inspireert je en waarom?

De mensen om mij heen, met wie ik samenwerk, mijn gezin, mijn klanten inspireren mij.  Ze inspireren mij om wat ze doen, dat ze nieuwe dingen willen leren, dat ze met plezier hu n werk willen doen. Heel gewoon dat arbeid  nog steeds adelt.

Wat is je levensmotto?

Inzicht in je denken en doen is de humor van het leven!  Dit geeft ontspanning, beweging en groei met een lach en een traan.

Wat is je innovatie tip?

Doe ervaring op met innovatieve tools, wees nieuwsgierig en start op de werkvloer.

Cyclu-Dieta-Mietus

Ben je bang dat je iets mist? Dat snappen we. We versturen daarom maandelijks een nieuwsbrief met de meest interessante artikelen. Als je deze wil ontvangen, vul dan hieronder je gegevens in. Wij regelen de rest!

Deel dit artikel in je netwerk!

Dit artikel is geplaatst door:

Emmely Schonewille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.