RapidPro 2019: 3D printen, additive manufacturing en de maakindustrie

RapidPro 2019: 3D printen, additive manufacturing en de maakindustrie

De jaarlijkse RapidPro beurs in Veldhoven is weer voorbij. Deze beurs is gericht op 3D printen, Additive Manufacturing en de maakindustrie en ik heb wat foto’s en video’s gemaakt om te delen.

HP Multi Jet Fusion

Er waren een aantal stands die demo modellen hadden van de HP Multi Jet Fusion 3D printers. Het lijkt er op dat deze techniek een blijvertje is, er zijn een aantal service bureaus in Nederland en België die dit aanbieden. Met HP Jet Fusion wordt een PA12 kunststof poeder gebruikt om een 3D model op te bouwen. Met behulp van een vloeibare binder en hitte wordt zo 3D geprint, ik heb wel eens eerder wat laten maken maar heb ook een mooi voorbeeld mee gekregen.

HP

Renishaw metaal 3D prints

Renishaw had een mooi voorbeeld van Betatype hoe ‘’nesting’’ en ‘’design rules’’ optimaal toegepast kunnen worden voor metaal 3D printen. Door bij het ontwerpen rekening te houden met 3D printen kon men de onderdelen stapelen, er was geen extra support materiaal nodig en de delen konden worden losgebroken met de hand. Zo wordt veel tijd en geld bespaard.

Renishaw

Kleur 3D printen met papier en inkt

Het merk Mcor maakt machines die papier bedrukken, snijden, stapelen en lijmen om zo 3D prints te maken. Deze techniek gebruikt dus de bekende 2D print werkwijze maar maakt er 3D modellen van.

Er stond een model (ARKePro) in de stand van AGA Color Solutions die al enige tijd in ontwikkeling is maar nu dan waarschijnlijk is te bestellen.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Mcor1

Dit was een selectie van de foto’s en video’s die ik eerder op de Instagram pagina van 3D print service 3DWP heb gezet. Er waren bijvoorbeeld ook 3D hologrammen te zien. Volg je me nog niet op Instagram? Klik dan hier om naar mijn Instagram pagina te gaan.

Benieuwd wat wij allemaal kunnen 3D printen? Neem dan snel contact met mij op.

Deel dit artikel in je netwerk!

Dit artikel is geplaatst door:

Marthijn Westrup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.