INNOVATIEKIJKER: Margreet Kors | iCareerpad

INNOVATIEKIJKER: Margreet Kors | iCareerpad

margreet-kors-innovatiekijker-icareerpad
Naam:
Margreet Kors
Functie: ondernemer
Naam bedrijf: iCareerpad
Sector: zakelijke dienstverlening
Omvang bedrijf: 1-5 medewerkers
Business: duurzaamheid

Wat is de bedrijfsactiviteit?
Met iCareerpad doen we aan loopbaanadvisering in nieuwe stijl, met de focus op duurzame inzetbaarheid. Dit houdt in dat we mensen tools in handen geven waardoor ze op een inzichtelijke manier autonomie krijgen én houden over hun eigen loopbaan. We hebben hiervoor een app ontwikkeld die mensen de mogelijkheid geeft om op een snelle, interactieve manier zicht te krijgen op waar ze staan. Met de Smart-versie voor € 7,99 kun je je eigen loopbaan-APK uitvoeren en zie je onder andere of je nog op je plek zit en of je gezond bezig bent. De Smart-versie is er voor iedereen als kennismaking met het gedachtengoed. De pro-versie is voor tablets en hier worden zaken meer uitgediept dan in de Smart-versie. Dit is ook jouw persoonlijke dossier en bouw je op gedurende jouw loopbaan. Tevens ondersteunen we ook bij de invoering. Duurzame inzetbaarheid doe je namelijk als organisatie samen met je medewerkers.

Waarmee onderscheidt je je onderneming zich in de markt?
Vanuit de verschillende invalshoeken hebben we keuzes gemaakt die niet standaard zijn. Keuzes zijn wel gebaseerd op ervaringen, intuïtie, feedback en wetenschappelijk onderzoek. Ik weet zeker dat ik spijt had gekregen als ik de ideeën niet had uitgevoerd. Ik geloof in het volgen van mijn hart, mogelijkheden creëren, beslissingen nemen en het vervolgens ook overgaan tot actie. Obstakels zijn er altijd, maar daar is vaak mee te dealen op het moment dat ze zich voordoen.

Wat is de vernieuwing/innovatie in de onderneming?
Volgens mij zit het hem in duurzaam denken, het combineren van verschillende vakgebieden en vooral in het simpel houden van oplossingen en uitgaan van de menselijke maat. Bij alles wat je doet moeten keuzes worden gemaakt. Dat gaat verder dan alleen het kijken vanuit je eigen invalshoek. Je bent altijd onderdeel van een groter geheel. Specialisaties zijn mooi, maar staan nooit op zich. De ontwikkelingen op andere gebieden zijn vaak net zo mooi en inspirerend en zijn aanvullend of te integreren in de eigen diensten of producten.  Co-creatie heet dat met een mooi woord.

Wat was een echt leerpunt in het proces?
Leerpunten zitten bij mij persoonlijk vooral in het marketingstuk. Als ik met mensen in gesprek ben en kan laten zien wat ik doe, zijn ze vaak enthousiast. Maar het brengen van de producten voor een groter publiek, daarin zit voor mij een uitdaging. Daarnaast heb ik geleerd dat je samen verder komt dan alleen.

Hoe kijk je aan tegen de economische ontwikkeling aan?
Digitalisering is niet meer weg te denken en is prachtig. Daarnaast zal er altijd een deel bij mensen zich intern blijven afspelen, wat ze uniek maakt en wat ze deels voor zichzelf willen houden maar wat ze wel bezighoudt.

Hoe ga je hiermee om?
Toch beetje eigenwijs zijn. Vaak vanuit de luwte, maar wel vasthouden aan wat belangrijk is. Kleine stapjes en af en toe een misstap. En blijven kijken naar wat er gebeurt in de wereld en wat je daar zelf in kunt doen en met wie je dat kunt doen.

Waar droom je van?
Heel graag zou ik met de iCareerpad willen bereiken dat het gedachtengoed bij alle organisaties en medewerkers gaat leven, omdat het een aantal zaken zoveel gemakkelijker kan maken. We zeggen niet voor niets: Voor werkgevers die hun medewerkers serieus nemen en voor werknemers die zelf willen sturen. Niet te veel werken vanuit controle, maar vanuit vertrouwen. De meeste mensen zijn echt van goede wil. Daarbij wil ik graag inhoudelijk door ontwikkelen, zodat het een instrument blijft van de tijd waarin het gebruikt wordt.

Waar ben je trots op en hoe heb je dit bereikt?
Ik ben er trots op dat ik regelmatig kansen heb aangepakt  die zich voordeden. Dat begon 20 jaar geleden bij het nemen van ontslag, als Hoofd personeelszaken bij een accountantskantoor. Dat was doodeng, maar het gaf wel de ruimte om de dingen te doen die bij mij passen.

Wie inspireert je en waarom?
Zoveel, maar bijvoorbeeld Nelson Mandela: “Als je iets goed ziet, geef dan een compliment, als je iets fouts ziet, bied dan hulp aan.” En dagelijks mijn kinderen. Die kijken heel anders naar de wereld, heel verfrissend, maar in hun eigen ontwikkeling dilemma’s tegenkomen die van alle tijden zijn.

Wat is je levensmotto?
“Leven is het meervoud van lef” en “Je krijgt meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan, dan van de dingen die je wel hebt gedaan”.

Wat is je innovatie tip?
“Begin bij het begin. Stel jezelf de vraag: “Voor welk probleem wil ik bijdragen aan oplossingen?”, vooral om te voorkomen dat je vooral voortborduurt op wat anderen doen en je de simpele zaken over het hoofd ziet.

 

margreet-kors-innovatiekijker-icareerpad

Ben je bang dat je iets mist? Dat snappen we. We versturen daarom maandelijks een nieuwsbrief met de meest interessante artikelen. Als je deze wil ontvangen, vul dan hieronder je gegevens in. Wij regelen de rest!

Deel dit artikel in je netwerk!

Dit artikel is geplaatst door:

Emmely Schonewille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.