Ik neem je mee… | De productie van Gers Pardoel poppetjes

Ik neem je mee… | De productie van Gers Pardoel poppetjes

Een paar jaar geleden kwam er een aanvraag binnen bij onze 3D print service voor het vervaardigen van een aantal poppetjes.

Gers Pardoel – Ik Neem Je Mee

De aanvraag kwam van animatiestudio Job, Joris en Marieke die bezig waren met het maken van de videoclip van Gers Pardoel – Ik Neem Je Mee. Het label van Gers wilde een aantal limited edition figuurtjes aanbieden uit de clip. Aan ons de vraag wat de kosten per poppetje zou zijn om te 3D printen. In die tijd was FDM/FFF 3D printen nog niet zo breed ingezet als nu en waren de andere technieken (net als nu) veel te duur om de beeldjes te maken.

Polyjet technologie van Objet 3D printers

Één van de technieken die we regelmatig gebruikten was de Polyjet techniek van Objet. Een zeer hoge resolutie manier van 3D printen waar we een positief moedermodel mee hebben gemaakt op onze Objet Eden 250. Door de dunne laagjes van slechts 16 micron en wat polijsten kregen we een glad model die we konden gebruiken om een mal van te maken.

gers-pardoel

Gieten met kunsthars

Door het model slechts één keer te 3D printen en daar een siliconen mal van te maken konden we een aantal poppetjes gieten waardoor de prijs per stuk veel lager lag.

Ben je bang dat je iets mist? Dat snappen we. We versturen daarom maandelijks een nieuwsbrief met de meest interessante artikelen. Als je deze wil ontvangen, vul dan hieronder je gegevens in. Wij regelen de rest!

Door een kunsthars van twee componenten te mengen en in de mal te gieten werd de kostprijs van het materiaal veel lager en de wachttijd verkort.

Met de hand beschilderd

Nadat we alle poppetjes gegoten en nabewerkt hadden konden ze opgestuurd worden naar de studio van Job, Joris en Marieke. Zij hebben ze vervolgens met de hand beschilderd en met goed resultaat.

Op deze manier hebben we een serie producten kunnen maken die je moeilijk op een andere manier had kunnen aanbieden. Gers zelf was er ook blij mee!

Benieuwd wat wij allemaal kunnen 3D printen? Neem dan snel contact met mij op.

Deel dit artikel in je netwerk!

Dit artikel is geplaatst door:

Marthijn Westrup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.